top of page
Språkkurs-arbetsplats

Engagerande språkkurser på arbetsplatsen för dig och dina kollegor

Att lära sig ett nytt språk mitt i livet är en tuff utmaning. För många betyder det långa resor till språkskolor på kvällar och helger när huvudet är fullt av tankar på jobb och familjeliv. Genom att erbjuda språkutbildning på arbetsplatsen får dina medarbetare de bästa förutsättningarna för att lära sig svenska. 

 

En språkkurs på jobbet sparar tid för deltagarna och upplevs som mer relevant och intressant. Som anställd vill man ta vara på den möjlighet som arbetsgivaren har investerat i och anstränger sig därför för att uppnå goda resultat. Alla dessa faktorer är motivationshöjande, vilket är den absolut viktigaste ingrediensen i språkutveckling.

 

Läs mer om svenska på jobbet fungerar eller kontakta oss direkt för mer information.

1/ Behovsanalys

Vi bokar in ett första möte, digitalt eller fysiskt, för att diskutera era behov och förutsättningar. Hur många deltagare är aktuella? Ska sessionerna hållas på plats eller virtuellt? Vilka tider passar bäst? Vad är målet? 

 

Om de tilltänkta deltagarna inte är nybörjare skickar vi också ut ett självvärderingstest för att se hur vi kan skapa de mest optimala grupperna.

2 / Förslag

När vi vet mer om er organisation och vad ni behöver tar vi fram ett skräddarsytt förslag med pris, kurslängd och preliminärt schema. Vanligtvis anger vi pris per deltagare, men vi har också paketpris för nybörjargrupper. 

 

Ni får fundera över förslaget i lugn och ro och om ni vill tar vi även här ett möte för att diskutera eventuella frågetecken.

3 / Planering

Om ni accepterar förslaget går vi in på praktiska detaljer.

 

Vi bestämmer datum för kursstart och skickar ut välkomstmeddelanden till alla deltagare. Innan kursstart får deltagarna tillgång till ett digitalt arbetsutrymme där lärare och deltagare kan dela kursplaner, presentationer, uppgifter och andra dokument.  

4 / Kursstart

Vid första kurstillfället definieras individuella och gemensamma mål med kursen. Vi lär känna varandra och deltagarna får tycka till om kursinnehållet.

Till andra kurstillfället förbereder läraren en kursplan baserad på olika teman. Denna kursplan utgör sedan strukturen i kursen.  

5 / Avslutning

I slutet av kursen får deltagarna hålla en presentation och testa sina kunskaper i ett quiz. Varje deltagare får ett kursomdöme med kommentarer om prestation, framtida utmaningar och uppnådd språknivå. I samband med kursavslutningen utvärderar vi också kursens innehåll och tar beslut om en eventuell fortsättningskurs.

I våra bedömningar utgår vi från den gemensamma europeiska referensramen för språk, GERS. Här hittar du våra bedömningsnivåer.

Språkkurs företag
Språklärare
Språkkurs

Hur fungerar språkkurser på arbetsplatsen?

Kontorsscen

Vill du veta mer?

Hör av dig!

bottom of page